close
Edutus Egyetem
Turizmus-vendéglátás
edutus egyetem
Edutus Egyetem

A Turizmus-vendéglátás szak révén, az itt folyó képzés színvonalának elismeréseként az Edutus Egyetem társult tagja lett a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) egyedüli magyar felsőoktatási intézményként. Ez a tény óriási előnyt jelent a nemzetközi kapcsolataink bővítésében és a legkorszerűbb idegen nyelvű tananyagok, szakirodalmak közvetlen hozzáférésében.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk az elméleti és gyakorlati ismeretek helyes arányának megtartására, illetve arra, hogy hallgatóink átfogó képet alkothassanak a turizmus szakma egészének sajátosságairól.

Az Egyetem, a Turizmus-vendéglátás szakon zajló oktató-kutatói munka elismeréseként, tagja lett az UNWTO Knowledge Network-jének is, több százra növelve ezzel a turizmus képzéssel foglalkozó intézményekkel kiépített kapcsolatok számát világszerte. A kapcsolatok tovább szélesítik a hallgatók lehetőségeit, ha nemzetközi kutatási projektekbe vagy külföldön zajló képzésekbe szeretnének bekapcsolódni.

Az Edutus Egyetem Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzését elvégezve lehetőségük nyílik főiskolai szintű képzésre jelentkezni, folytatni tanulmányaikat.

Azok jelentkezését várjuk, akik

  • aki szeretne a turizmus alapjaival megismerkedni, amely jó alapot jelent BA szintű tanulmányaihoz
  • aki olyan szektorban szeretne dolgozni, ami mindig változik
  • aki a szakmában aktívan dolgozó szakemberektől szeretne tanulni
  • aki tudni akarja, hogyan működik a turizmus
  • aki gyakorlati képzésben szeretne részt venni
  • aki versenyképes tudásra szeretne szert tenni
  • aki megfelelően szeretne bánni a vendégekkel
  • azoknak, akik idegen nyelvet is szeretnének használni munkájuk során

Fontos információk

A felsőoktatási szakképzés célja

A képzés célja olyan, az elméleti és gyakorlati ismeretek birtokában lévő, azokat munkájuk során hasznosítani képes, idegen nyelve(ke)t beszélő, turisztikai és vendéglátó vállalkozásoknál dolgozó gazdasági szakemberek képzése, akik alkalmasak a fogyasztói igények feltárására és megértésére, színvonalas szolgáltatások megvalósítására, tartalmi továbbfejlesztésére, illetve a szervezőmunkában való közreműködésre, a szakterületen működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép- és nagyvállalatok egyes részlegeinek irányítására, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.

Idegennyelvi követelmény

A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

 

Tanterv

Tanulj az Edutuson!

Képzés ideje

4 félév

Képzési típus

Felsőoktatási szakképzés

Oklevél típusa

Oklevél

Képzés helye

Budapest

Finanszírozási típusa

Önköltséges