close
Tokaj-Hegyalja Egyetem
Turizmus-vendéglátás
Tokaj-Hegyalja
Tokaj-Hegyalja Egyetem

Miért jó döntés a turizmus szak?

A turizmus mind Magyarországon, mind világszerte dinamikusan fejlődő ágazat. Munkád során fontos feladatod lesz az emberekkel (vendégekkel) való foglalkozás, a kapcsolattartás. Lehetőséged nyílik más országok, kultúrák megismerésére nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is. Sokoldalúan kibontathatod a benned rejlő adottságokat: nyelvérzék, kommunikációs és problémamegoldó készségek, kreativitás.

Mit fogsz tanulni?

A közgazdász alapozó tárgyak, az üzleti, társadalomtudományi ismeretek elsajátítása mellett a turizmus és vendéglátás szaktárgyak (turizmus rendszere, vendéglátás, szállásadás, utazásszervezés, turisztikai erőforrások, a turizmus szakigazgatási vonatkozásai, turizmus marketing, turisztikai termékek, turisztikai vállalkozások, vendéglátás szervezés-vezetés, rendezvényszervezés), továbbá a választható – az egyetemünk kínálta – két specializáció szakmai tartalmaiban mélyülhetsz el. Megszerzett ismereteidet a képzés részeként az Erasmus+ keretében külföldi részképzéseken, a két féléves, teljes munkaidős, fizetéssel járó szakmai gyakorlati idő letöltésével, a hazaiak mellett, külföldi szakmai gyakorlaton mélyítheted el.

Mit csinálhatsz ezzel a végzettséggel?

Turizmus-vendéglátás alapképzési szakon végzettként szakirányú tudásod és szaknyelvi készségeid birtokában képessé válsz ellátni hazánkban és külföldön a turizmus és a vendéglátás területén, továbbá más gazdasági munkakörökben felmerülő feladatokat, irányítani és szervezni tudod a kapcsolódó munkafolyamatokat, feltárhatod és elemezheted a keresletet befolyásoló tényezőket, vonzó és élményszerű kínálatot tudsz kialakítani, megszervezheted és elvégezheted a kapcsolódó szolgáltató tevékenységeket. Ha pedig már munka, család mellett szeretnéd szakmai, vezetési ismereteidet tovább mélyíteni, akkor erre egyetemünk kétéves turizmus-menedzsment és a vállalkozásfejlesztés mesterképzései lehetőséget kínálnak.

Miért válaszd a Tokaj-Hegyalja Egyetemet?

Családias légkörben és személyes odafigyelésben van része a szakon nálunk tanuló hallgatóknak. Magasan képzett, szakmában jártas oktatók tanítanak, akik fontos feladatuknak tartják a hallgatókkal való minél személyesebb kapcsolattartást és munkát.

Képzésünk gyakorlatorientált!

Egyetemünk Hotel Furmint tanszállodájában kapnak szakmai felkészítést diákjaink, emellett a tanórák keretein belül is törekszünk arra, hogy minél szélesebb körű szakmai tapasztalatokat szerezhessenek.

Meghirdetés neve Képzési szint Munkarend Finanszirozási forma Önköltség Képzési idő Minimum kapacitás Maximum kapacitás Pontsz. fels. okl. Pontsz. foksz. okl.
turizmus-vendéglátás A N K 200000 8 10 30 igen igen
turizmus-vendéglátás A L K 180000 8 10 20 igen igen
Tanulj a Tokaj-Hegyalja Egyetemen!

Képzés ideje

8 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Diploma

Képzés helye

Sárospatak

Finanszírozási típusa

Állami ösztöndíjas, Önköltséges