close
Színitanház
Színház- és rendezvénytechnikus
Színitanház
Színitanház

5 0413 16 14 Színház- és rendezvénytechnikus

Kreatív kultúra és művészeti ágazat

Érettségi utáni két éves technikusi szakmai oktatás.

Választható szakmairányok:

  • Színpadi hangtechnikus
  • Színpadi világítástechnikus

A színpadi technika mellett, a hang- és fénytechnika rejtelmeibe kapnak beavatást. Ez a képzés kiterjed a színpad mozgatására, a forgó, a zsinórpadlás kezelésére, színházi előadások teljes kiszolgálására, valamint az előadások kép – hang rögzítésének– feldolgozásának munkafázisaira is, a Színitanház saját stúdiójában. Ezen kívül a Színitanház színész, táncos és design szakos hallgatói vizsgaelőadásainak műszaki kiszolgálása is feladatuk, másodévesként pedig a Jókai Színház produkcióiban önálló feladatokat is kapnak.

A színház- és rendezvénytechnikus az intézmény szervezeti vezetőjének közvetlen munkatársa. Megtervezi és elvégzi az általános üzemeltetési és produkciós feladatokat. Megtervezi az intézmény szakági szezonális, havi, heti és napi működését. Koncepcionális kérdésekben a feladata a döntések előkészítése, míg a megvalósításban az irányító, koordináló feladatok ellátása.

Együttműködik a szakterületek felelős vezetőivel.

Feladata a tevékenységi körének megfelelő feladatok specifikálása és koordinálása, a szükséges fejlesztések kivitelezésében való részvétel, a műszaki, technikai munkálatok felügyelete, az üzemeltetés ellenőrzése.

Felelősségi körébe tartozik az intézmény színpadtechnikai eszközeinek összehangolt működésének biztosítása.

Tanulj a Színitanháznál!

Képzés ideje

4 félév

Képzési típus

Szakmai képzés

Oklevél típusa

Tanúsítvány

Képzés helye

Békéscsaba

Finanszírozási típusa

Ingyenes, Önköltséges