close
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Közösségszervezés
elte
Eötvös Loránd Tudományegyetem

Ha nálunk szerzel végzettséget, akkor olyan szakember leszel, aki képes integrált, többfunkciós szervezet működtetésében részt venni, legyen az akár nonprofit, civil, egyházi, állami vagy önkormányzati intézmény vagy vállalkozás. Olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre teszel szert, amelyek birtokában szervezheted vagy akár irányíthatod is a kultúra, az ifjúság és a felnőttképzés intézményeinek munkáját. Sokoldalú képzettséged lesz: tervező, szervező, értékelő, fejlesztő, irányító, animátori és koordinátori ismeretek és képességek birtokába jutsz.

Megszerezhető végzettségek:

  • humánfejlesztő
  • ifjúsági közösségszervező
  • kulturális közösségszervező

FŐBB TÁRGYAK

Az alapszak széles körű és gyakorlatorientált tudást nyújt.

A közös képzési szakaszban tanulsz majd pszichológiát, filozófiát, ifjúságszociológiát, jogi alapismereteket, európai uniós ismereteket, nonprofitszektor-ismereteket, emberierőforrás-fejlesztést, közösségfejlesztést és kultúraközvetítést.

A képzés tanterve.

VÁLASZTHATÓ SZAKIRÁNYOK

Kulturális közösségszervezés

A szakirány elvégzésével olyan szakemberré válsz, aki egyaránt ismeri a hagyományos közösségi kultúra világát, a szellemi kulturális örökség megőrzésének kérdéseit, a kortárs művészeti és kreatív kezdeményezéseket és az ezekben rejlő közösségfejlesztési lehetőségeket. Ismeri a kultúraközvetítés intézményeit, jártas a kulturális szervezetek és intézmények működése terén, ért a rendezvényszervezéshez és a kulturális turizmushoz.

Ifjúsági közösségszervezés

A szakirány elvégzésével olyan szakemberré válsz, aki ismeri az ifjúsági munka területeit és módszereit, az ifjúsággal foglalkozó szervezeteket és szolgáltatási rendszereket, illetve az ifjúság hagyományos és virtuális közösségeinek szerveződési módjait. Projektmenedzsment, marketing és kommunikációs ismeretek birtokában képes leszel ifjúsági szervezetek munkájának szervezésére, irányítására, programok tervezésére, megvalósítására és értékelésére.

Humánfejlesztés

A szakirány elvégzésével olyan szakember leszel, aki ismeri a felnőttképzés jogi és szakpolitikai aspektusait, jártas a felnőttképzés és a humánfejlesztés módszertanában és a kompetenciaalapú képességfejlesztés terén. Projektmenedzsment és marketingismeretek birtokában képes leszel felnőttképző és humánfejlesztő intézmények munkájának szervezésére és irányítására.

A képzés tanterve az alábbi linken érhető el, a legördülő menüből kiválasztva.

 

A képzés helyszíne Budapest, Szombathely
Végzettség Kulturális közösségszervező / Ifjúsági közösségszervező / Humánfejlesztő
Képzési szint Alapképzés
A képzés nyelve magyar
A képzés időtartama 6 félév
Munkarend nappali és levelező
Megszerzendő kreditek száma: 180

 

DIPLOMA UTÁN - KÖZÖSSÉGSZERVEZÉS BA

A választott szakiránytól függően elhelyezkedhetsz felnőttképző vagy kulturális intézményekben, civil szervezetekben, az ifjúsági munka vagy közművelődés területéhez kapcsolódó szervezetekben, intézményekben. Tanulmányaidat mesterszakon is folytathatod.

Tanulj az ELTE-n!

Képzés ideje

6 félév

Képzési típus

Alapképzés

Oklevél típusa

Diploma

Képzés helye

Budapest

Finanszírozási típusa

Állami ösztöndíjas, Önköltséges